`

Gevelbekleding van VDP Home Solutions:
zoveel mogelijkheden

Gevelbekleding in hout, vezelcement en pvc: betere isolatie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om met gevelbekleding jouw gevel te verfraaien en/of isoleren. In deze branche zijn er continue innovaties die maken dat er vaak nieuwe oplossingen beschikbaar zijn, die het uitzicht van jouw gevel verbeteren en de isolatiewaarde verhogen.

Hieronder vind je een overzicht van de meest courant gebruikte gevelbekleding.

Gevelbekleding in hout, vezelcement en pvc plaatsen we het meest.

Een gevel die buiten warmte uitstraalt en binnen warmte vasthoudt.

Isoleren van je gevel

Je gevel langs buiten laten isoleren is de meest effectieve vorm van isolatie.

VDP Home Solutions plaats de gevelisolatie volgens de normen van de kunst en werkt je gevel vervolgens af met houten, vezelcement of pvc gevelbekleding. Deze combinatie voorkomt warmteverlies en is de perfecte manier om energie te besparen. Je bespaart niet alleen energie: je gevel zal opnieuw stralen als voorheen.

Gevelbekleding in hout

Een gevel die bekleed is met hout heeft vaak een authentieke en warme uitstraling. Heel wat verschillende houtsoorten zijn geschikt om je gevel te bekleden. Vooral hardhout en thermohout raden wij aan. Deze houtsoorten zijn heel goed bestand tegen allerhande weersomstandigheden. Goedkopere houtsoorten kunnen ook, maar deze moet je dan sowieso zeer goed behandelen of schilderen.

Verschillende houtsoorten voor je houten gevelbekleding

De houtsoorten die we onder andere gebruiken zijn:

  • ceder
  • lariks
  • afzelia
  • padoek
  • thermowoord of behandeld vuren.

We helpen je met het kiezen van de beste oplossing die past bij jouw situatie en budget.

Gevelbekleding in vezelcementsiding of pvc

Een gevel uit vezelcementsiding is vaak een goedkoper alternatief voor een massief houten gevelbekleding. Waar de kleur van massief hout beperkt is tot de natuurlijke kleur, kies je bij een vezelcementsiding gevel uit een waaier van kleuren. Deze sidings zijn ook verkrijgbaar in nerfstructuur. Zo krijg je een natuurlijk uitzicht. Leuk om te weten: vezelcementsiding heeft weinig of geen onderhoud nodig.

Holle pvc planchette: goedkope oplossing voor gevelbekleding

Voor een goedkope, maar toch degelijke oplossing bieden wij ook holle pvc planchette aan om je gevel mee te bekleden.

Gevelbekleding in steenstrips

Heb je liever bakstenen dan gevelbepleistering? Wil jij je woning goed laten isoleren? Dan zijn steenstrips de oplossing.

Steenstrips zijn 2cm dikke schijfjes gezaagd van originele gevelstenen en hebben daarom dezelfde eigenschappen als de gevelstenen in het kader van de Belgische Benor en Europese CE-normering. Ze zijn bovendien licht van gewicht en erg handig om te verwerken.

De geringe dikte heeft bij plaatsing op uw buitengevel het voordeel dat de normale detaillering van ramen en deuren behouden blijft. Daardoor hebt u geen hoge aanpassingskosten. Bij plaatsing op binnenmuren verliest u door de geringe dikte minder ruimte. Gevoegd hebben steenstrips hetzelfde uitzicht als gewoon metselwerk met volle gevelstenen.

Gevelbepleistering in crepi

Crepi is een efficiënte oplossing om het energieverbruik van je woning op een duurzame wijze te verlagen. Tevens bezorgt het je huis een strakke, gladde en moderne uitzicht, waardoor de waarde van je woning zal stijgen.  Ook is je woning beschermd tegen schade door vocht en vuil.

Door gevelbepleistering als crepi kan je je gevel aantrekkelijker maken of beschadigde gevels herstellen.

Gevelbepleistering in spuitkurk

Spuitkurk … de nieuwste trend voor gevelbekleding met kurk, oliën en pigmenten als grondstoffen.

Spuitkurk is een decoratieve en milieuvriendelijk afwerklaag geschikt voor alle oppervlakten, van beton, steen, vezelcement tot bepleisterde en geverfde muren. Het biedt tal van voordelen: onderhoudsvriendelijk, waterbestendig, duurzaam, bestand tegen UV-licht en zure regen, isolerend en elastisch om barsten en scheuren te vermijden.

Geef je woning een nieuwe uitstraling

Crepi, spuitkurk, thermowood, … met gevelbekleding bescherm je je gevel en geef je je woning een nieuwe uitstraling. Je kan het ook combineren met isolatie.

Vraag ons naar premies voor isoleren van gevels, gevelbekleding en gevelbepleistering.

Laat je adviseren!

Laat je adviseren door VDP Home Solutions. Zo kies je de oplossing die het meest geschikt is voor jouw situatie en budget.

Krijg vrijblijvend advies en prijs voor het isoleren en bekleden van je gevel.
Ruime keuze in afwerkingsmogelijkheden.
Mail ons of bel 0472 68 50 62