Gevelbekleding van VDP Home Solutions:
zoveel mogelijkheden

Gevelbekleding in hout, vezelcement en pvc: betere isolatie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om met gevelbekleding jouw gevel te verfraaien en/of isoleren. In deze branche zijn er continue innovaties die maken dat er vaak nieuwe oplossingen beschikbaar zijn, die het uitzicht van jouw gevel verbeteren en de isolatiewaarde verhogen.

Hieronder vind je een overzicht van de meest courant gebruikte gevelbekleding.

Gevelbekleding in hout, vezelcement en pvc plaatsen we het meest.

Een gevel die buiten warmte uitstraalt en binnen warmte vasthoudt.

Isoleren van je gevel

Je gevel langs buiten laten isoleren is de meest effectieve vorm van isolatie.

VDP Home Solutions plaats de gevelisolatie volgens de normen van de kunst en werkt je gevel vervolgens af met houten, vezelcement of pvc gevelbekleding. Deze combinatie voorkomt warmteverlies en is de perfecte manier om energie te besparen. Je bespaart niet alleen energie: je gevel zal opnieuw stralen als voorheen.

Gevelbekleding in hout

Een gevel die bekleed is met hout heeft vaak een authentieke en warme uitstraling. Heel wat verschillende houtsoorten zijn geschikt om je gevel te bekleden. Vooral hardhout en thermohout raden wij aan. Deze houtsoorten zijn heel goed bestand tegen allerhande weersomstandigheden. Goedkopere houtsoorten kunnen ook, maar deze moet je dan sowieso zeer goed behandelen of schilderen.

Verschillende houtsoorten voor je houten gevelbekleding

De houtsoorten die we onder andere gebruiken zijn:

  • ceder
  • lariks
  • afzelia
  • padoek
  • thermowoord of behandeld vuren.

We helpen je met het kiezen van de beste oplossing die past bij jouw situatie en budget.

Gevelbekleding in vezelcementsiding of pvc

Een gevel uit vezelcementsiding is vaak een goedkoper alternatief voor een massief houten gevelbekleding. Waar de kleur van massief hout beperkt is tot de natuurlijke kleur, kies je bij een vezelcementsiding gevel uit een waaier van kleuren. Deze sidings zijn ook verkrijgbaar in nerfstructuur. Zo krijg je een natuurlijk uitzicht. Leuk om te weten: vezelcementsiding heeft weinig of geen onderhoud nodig.

Holle pvc planchette: goedkope oplossing voor gevelbekleding

Voor een goedkope, maar toch degelijke oplossing bieden wij ook holle pvc planchette aan om je gevel mee te bekleden.

Schilderen (met structuurverf)

Schilderen is een techniek waarbij een ademende verf wordt aangebracht op, vooraf gereinigde, gevels in goede staat. Dit is mogelijk in alle kleuren die u maar wenst.

Wil je oneffenheden of onvolkomenheden weg werken? Kies dan voor een structuurverf. Dit is een verf waaraan zandkorrels zijn toegevoegd, zodat een reliëf creëert wordt. Structuurverf zorgt voor een mooi en verrassend effect.

Laat je adviseren!

Laat je adviseren door VDP Home Solutions. Zo kies je de oplossing die het meest geschikt is voor jouw situatie en budget.

Krijg vrijblijvend advies en prijs voor het isoleren en bekleden van je gevel.
Ruime keuze in afwerkingsmogelijkheden.
Mail ons of bel 0472 68 50 62