Gevelrenovatie: voegwerken en hydrofuge

Voegwerk is vakwerk

Kapotte of slecht geplaatste voegen geven een bouwvallige indruk, maar kunnen ook voor vochtproblemen zorgen. Is je gevel toe aan renovatie, dan dien je meestal ook je oude voegwerk te verwijderen.  Wij verwijderen de oude voegen tot op de gezonde metselspecie.

Voegwerk is vakwerk met oog voor detail. VDP Home Solutions heeft de kennis en ervaring om te beoordelen of het voegwerk in zijn geheel of plaatselijk dient gerepareerd te worden.

Verwijderen van voegwerk

We verwijderen de bestaande voegen door ze uit te slijpen en te kappen tot op de gezonde metselspecie. Tijdens het verwijderen van voegen, komen soms andere gebreken aan het licht zoals gebarsten steenwerk. VDP Home Solutions zorgt voor vervanging van deze stenen en het wegwerken van spleten door deze dicht te injecteren of gebruik te maken van elastische voegen. Op die manier voorkomen we indringing van vocht in de buitenmuren.

Gevelwerken gaan gepaard met stof en vuil. VDP Home Solutions beperkt de hinder voor de eigenaar en buren door gevelwerken steeds uit te voeren met stellingen voorzien van doeken eromheen en een stofafzuiging die 80% van het slijpstof afzuigt. Maar stofvrije techniek of niet: wij garanderen dat we de werf proper achterlaten.

Na het verwijderen van de oude voegen zorgen we trouwens ook voor de perfecte gevelreiniging zodat je gevel er terug helemaal proper uitziet.

Opnieuw invoegen

Na de gevelreiniging, wat zorgt voor een goed hechtvlak, voegen we je gevel opnieuw in. Je hebt de keuze tussen eigen fabricaat voegmortsel in de traditionele kleuren (wit, gebroken wit, grijs, geel) of kant en klare voegmortel voor een specifieke kleur naar wens.

VDP Home Solutions zet eerst stalen uit waardoor je kleurcombinaties tussen voeg en gevel beter kan inschatten.

Hydrofuge

Bij hydrofuge of impregnatie brengen we een kleurloos product tegen een gereinigde muur aan om deze muur waterafstotend te maken en te beschermen tegen vocht en vuil. Vooraf analyseren wij de ondergrond: scheurtjes, slechte voegen of optrekkend vocht moeten eerst worden aangepakt.

Hydrofugetechnieken

Er zijn twee hydrofugetechnieken. Ofwel vernevelen we het product aflopend met een sproeier, of we zetten een gel op de gevel met een blokborstel. We kiezen de techniek in functie van jouw gevel.

Bij hydrofuge dringt het product in de poreuze delen van de gevelsteen. Zo verleng je de levensduur van je gevel en voorkom je vochtproblemen.

Contacteer ons vrijblijvend voor hernieuwing voegwerk of hydrofuge van je gevel.
Of bel 0472 68 50 62 voor je gratis offerte.
VDP Home Solutions is actief in heel de provincie Antwerpen.